STØRST I BRANSJEN PÅ REKRUTTERING VIA SOSIALE MEDIER

Jobtip Social Recruiting

Social Hiring, Social Media Recruitment, Social Recruiting. Kjært barn har mange navn, og det er også tilfellet med rekruttering via sosiale medier. Enkelt beskrevet er Social Recruiting en målgruppetilpasset rekrutteringsannonse som rettes mot nøye utvalgte kandidater på sosiale medier.

HVORFOR SOCIAL RECRUITING?

Finn relevante og kompetente kandidater

De beste kandidatene finner man ikke på jobbsøkersider – de befinner seg allerede ute på arbeidsplassene. Gjennom målrettede og attraktive annonser i sosiale medier når du også arbeidssøkere som er passive, det vil si de som allerede er ansatt eller ikke søker aktivt etter nytt arbeid.

80 prosent av dagens arbeidstakere kan tenke seg å bytte arbeidsplass dersom den riktige muligheten dukker opp – hva er da bedre enn å vise din jobbannonse til arbeidstakere når de surfer på sosiale medier eller under pausen på jobben.

KOSTNADSEFFEKTIV REKRUTTERING

SOCIAL RECRUITING
BLIR KOSTNADSEFFEKTIVT FORDI

Jobbannonser er en god anledning for et selskap til å markedsføre sitt varemerke som arbeidsgiver. I en verden der konkurransen om de beste talentene
blir tøffere, så er det enda viktigere å få kandidatene til å velge deg, i stedet for motsatt.

noun_Social_1925283

Relevante Kandidater

Bare relevante personer ser jobbannonsen din. Unngå å legge til ressurser i noen som fortsatt ikke vil gjelde.

noun_job_1064050

Kort Rekrutteringsprosess

Det går raskt å lage en kampanje som kan vises til riktige kandidater. Gjennom å nå riktige kandidater direkte, så minsker arbeidet med å sortere søknader.

noun_Startup Community_1064037

Publikums Vennlige Jobb Annonsering

Jobbannonsering som er målrettet i kombinasjon med en attraktiv og UX-optimalisert landingsside minsker risikoen for feilrekruttering.

Skapa attraktiva rekryteringsannonser