Om Jobtip

Jobtip tilbyr rekrutteringstjenester og Employer Branding på sosiale medier til både store og små arbeidsgivere. Virksomheten startet i 2007 og har cirka 80 ansatte. Jobtip er en voksende bedrift som har kontor i Stockholm, Gdansk (Polen), San Diego (USA) og hovedkontor i Gøteborg.

Jobtip gjør det enkelt for bedrifter å rekruttere riktig medarbeider gjennom å presentere aktive jobbannonser til rette personer på sosiale medier. Ved å dra nytte av personlige nettverk og anbefalinger blir annonsene ytterligere spredt på sosiale medier. I tillegg til Facebook, Instagram og LinkedIn brukes andre plattformer som Snapchat, Twitter, Youtube og Google.

Med gode kunnskaper om referansebasert rekruttering på sosiale medier, så vet Jobtip hvordan den perfekte matchen kan skapes mellom arbeidsgivere og potensielle kandidater.

Jobtip sin historie

Siden starten i 2007 har Jobtip formidlet nærmere 50 000 rekrutteringsannonser til bedrifter i Europa og USA. Selskapet har fra starten av tilbudt rekrutteringstjenester på nettet, men i 2014 ble det lansert en ny markedsnisje, å bruke sosiale medier for å nå ut til riktige kandidater og få dem interessert, selv om de ikke aktivt søker etter en jobb. Framgangen var direkte og tilveksten skjøt fart.

I dag tilbyr vi en av markedets mest avanserte tekniske løsninger som hjelper bedrifter med rekrutteringstjenester på sosiale medier. Jobtip er lendende i Norden innen Social Recruiting med Job Branding-annonser og Employer Branding til både store og små arbeidsgivere.

Hos Jobtip arbeider det engasjerte medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer og kunnskaper, som alle brenner for å hjelpe kundene med å finne drømmekandidater. Her premieres alltid drivkraft, ambisjon og personlighet.

Jobtip sine verdier

Vi tror på:

  • Menneskers drivkraft er nøkkelen til en digital og enkel rekrutteringsprosess.
  • Alle har i dag rett til en plass i arbeidslivet og en annen i morgen.
  • Kunnskap og målbarhet er forutsetninger for effektivitet og nyskapning.

Jobtip arbeider etter tre kundeløfter:

  • Pålitelige, vi gir kundene våre målbare resultater.
  • Hengivne, vi er dyktige og profesjonelle.
  • Nyskapende, vi har kunnskap og nysgjerrighet som får oss til å utvikle oss videre.