Talent Management – hvordan går man frem?

DEL 2: Upskill og reskill

Velkommen tilbake! I denne serien deler vi våre beste tips med deg som sitter med Talent Management på ditt bord. Dagens arbeidsmarked er tøff og mange bedrifter konkurrerer om hvem som lykkes med å attrahere de mest kvalifiserte talentene. Ofte er det imidlertid verdt å flytte en del av fokuset sitt fra rekruttering til det interne organisasjonsarbeidet. Utvikle strategier som beholder og utvikler kompetansen som allerede finnes hos dere!  Men hva må man gjøre for å på beste måte beholde sine talenter? La oss presentere to fremgangsoppskrifter: upskill og reskill. 

Lesetips! Gikk du glipp av den første delen i serien? Les den her!

Kompetanseutvikling – sats på upskill!

Bedrifter som innser vekten av personlig utvikling hos medarbeiderne sine kommer også til å få det lettere med å beholde dem. Upskill har som formål å gi de ansatte muligheten til å oppdatere og finslipe kunnskapen de allerede har. Det gagner både bedriftens vekst og konkurransekraften samtidig som det bidrar til at talentene blir værende. Derfor er det viktig å utvikle interne prosesser som garanterer en kontinuerlig validering av medarbeidernes kompetanse. Gjennom å sette i gang slike prosesser får dere stålkontroll over hvilke spesifikke kunnskaper talentene deres har og hva de behøver for å holde seg oppdaterte! På denne måten kan dere bruke ressursene der de trengs og satse på riktig upskill for riktige medarbeidere. Fornøyde medarbeidere loves!

Videreutdanning – invester i reskill!

Reskill betyr nettopp det det høres ut som – å lære seg noe helt nytt! Når krav om ny kunnskap dukker opp behøver bedrifter å rekruttere ny kompetanse, men i dagens arbeidsmarked er det ikke alt for sjelden mangel på slike talentfulle personer. Istedenfor å kaste seg ut i rekrutteringsjungelen kan reskilling være det perfekte alternativet! Se deg rundt på arbeidsplassen: Hvilke medarbeidere sitter på verdifulle egenskaper? (Tips! Talenter utmerker seg ofte blant annet gjennom sin evne til å ta egne beslutninger og være en drivende kraft på arbeidsplassen). Sørg for at disse stjernene får muligheten til å skinne og tilegne seg helt ny kunnskap — kunnskap som dere senere kan forvalte og dra nytte av. En win-win situasjon!

Behold talentene med et sterkt arbeidsgivervaremerke! 

Når dere gjenkjenner og fremhever medarbeidernes kompetanse og tilfredsstiller dem med gode utviklingsmuligheter, kommer dere uten tvil til å bli mer attraktive i talentenes øyne! Nå håper vi at dere har fått ytterligere to brukervennlige verktøy å legge i verktøykassen.

I neste del, som også blir den siste i serien, graver vi dypere i hvordan dere kan styrke deres Employer Brand. Å forbli en attraktiv arbeidsgiver er en grunnforutsetning for å utvikles som selskap, og det gjelder å fremheve sine styrker på en interessevekkende måte.

Vi ses!

Skapa attraktiva rekryteringsannonser