Employer Branding og karrieresider

Jobtip har lenge hjulpet kundene sine med Employer Branding. Her bygger eksperter, i form av erfarne kommunikatører, copywritere og markedsførere, opp en Karriereside med tilhørende kampanje som vises målrettet på sosiale medier. Om en bedrift opplever at det er vanskelig å tiltrekke seg en bestemt yrkesgruppe, så fungerer karrieresiden som en forlenget arm til virksomhetens sin hjemmeside. Jobtip er spesialister på å finne kjerne i hver virksomhetskultur. Gjennom å analysere hva en spesifikk yrkesgruppe synes er attraktivt, så kan Jobtip løfte frem rett innhold og tilpasse Karrieresiden etter dette.

Viktigheten av en sterk Employer Brand

Organisasjoner legger mye penger i å markedsføre seg selv og skaffe nye kunder. De glemmer derimot ofte at den aller viktigste og mest kostnadseffektive måten for å synes er deres ansatte. Å satse på Employer Branding gjør at både riktige medarbeidere og riktige kunder blir interessert.

For virksomheter som satser hardt på sin Employer Brand er det viktig å stolt vise frem morsomme hendelser som skjer. Det kan være alt fra når de vinner
en pris, til en morsom reise de gjør sammen. Enkelt sagt - som som arbeidsgiver skal man ikke være redd for å vise frem innsiden, siden det er innsiden som viser frem bedriftskulturen.

Hvordan fungerer Employer Branding i praksis?

Nøkkelen til en god Employer Brand er å forstå seg på sitt eget varemerke og løfte frem de ansatte gjennom å skape engasjement for organisasjonen, både internt og eksternt. Det er viktig at medarbeiderne føler seg stolte over at de får være en del av virksomheten, noe som får dem til å være ambassadører som kan bringe det gode ryktet videre. Det er nemlig slik at potensielle kandidater har en evne til å høre mer på likestilte ansatte enn sjefer når det gjelder grunnen til at de skal søke seg til en organisasjon.