Jobtip Social Recruiting

Social Hiring, Social Media Recruitment, Social Recruiting. Kjært barn har mange navn, og det er også tilfellet med rekruttering via sosiale medier. Enkelt beskrevet er Social Recruiting en målgruppetilpasset rekrutteringsannonse som rettes mot nøye utvalgte kandidater på sosiale medier

De beste kandidatene finner man ikke på jobbsøkersider – de befinner seg allerede ute på arbeidsplassene. Gjennom målrettede og attraktive annonser i sosiale medier når du også arbeidssøkere som er passive, det vil si de som allerede er ansatt eller ikke søker aktivt etter nytt arbeid. 80 prosent av dagens arbeidstakere kan tenke seg å bytte arbeidsplass dersom den riktige muligheten dukker opp – hva er da bedre enn å vise din jobbannonse til arbeidstakere når de surfer på sosiale medier eller under pausen på jobben.

Kostnadseffektiv rekruttering

Social Recruiting blir kostnadseffektivt fordi:

  • Kun relevante personer ser jobbannonsen.
  • Kort rekrutteringsprosess, det går raskt å lage en kampanje som kan vises til riktige kandidater. Gjennom å nå riktige kandidater direkte, så minsker arbeidet med å sortere søknader.
  • Jobbannonsering som er målrettet i kombinasjon med en attraktiv og UX-optimalisert landingsside minsker risikoen for feilrekruttering.

Nå passive arbeidssøkere

De beste kandidatene finner man ikke på jobbsøkersider – de befinner seg allerede ute på arbeidsplassene. Gjennom målrettede annonser i sosiale medier når du også arbeidssøkere som er passive, det vil si de som allerede er ansatt eller ikke aktiv søker etter nytt arbeid. I dag kan 80 prosent av arbeidstakere tenke seg å bytte arbeidsplass dersom riktig mulighet dukker opp, så hva er bedre enn å vise jobbannonsen til arbeidstakere når de surfer på sosiale medier eller under pausen på jobben.

Jobbannonser er en god anledning for et selskap til å markedsføre sitt varemerke som arbeidsgiver. I en verden der konkurransen om de beste talentene blir tøffere, så er det enda viktigere å få kandidatene til å velge deg, i stedet for motsatt.